} } }

3 uitstapjes vanaf Viareggio

Tijdens uw vakantie op camping Paradiso is het natuurlijk heerlijk om lekker te ontspannen aan het strand of het zwembad. Maar van tijd tot tijd is het ook leuk om de omgeving te ontdekken en er een dagje op uit te gaan. Wij hebben drie uitstapjes voor u op een rij gezet. Goed bereikbaar vanaf Viareggio en allemaal met een bijzonder verhaal.

Ponte della Maddelena

Ponte della Maddalena werd gebouwd in de 15e eeuw en wordt ook wel Ponte del Diavolo (brug van de duivel) genoemd. Volgens de legende lukte het de destijds verantwoordelijke metselaar niet om de brug op de afgesproken datum klaar te krijgen. Daarom maakte hij een afspraak met de duivel, die ervoor zou zorgen dat de brug op tijd voltooid zou zijn. In ruil daarvoor nam de duivel de ziel van de eerste persoon die de brug overstak.

Maar de metselaar voelde zich schuldig en biechtte zijn afspraak met de duivel op aan de lokale priester. De priester besloot een hond als eerste de brug over te laten steken, waar de duivel uiteraard niet blij mee was. Volgens de legende spookt de duivel nog steeds rond om zijn eerste ziel in bezit te nemen…

De brug kenmerkt zich door de bogen uit de middeleeuwse bouwkunst en architectuur. De hoogste boog is 37,8 meter lang. Ponte della Maddelena vindt u in Borgo a Mezzano, op ongeveer 20 kilometer van Lucca.

Villa Puccini

Giacomo Puccini was een Italiaanse componist die tijdens zijn verblijf in Villa Puccini, begin 1900, het grootste deel van zijn opera’s schreef. De villa is gelegen in Torre del Lago, 4 kilometer van Viareggio en 18 kilometer van Lucca.

Na het overlijden van Puccini werd de villa lange tijd niet beheerd, waardoor het gebouw erg in verval raakte. Inmiddels is het gebouw gerestaureerd en wordt het gebruikt als museum. De originele elementen zijn zoveel mogelijk behouden, waardoor u zich bij binnenkomst even kunt onderdompelen in Puccini’s tijdperk.

Lago di Massaciuccoli

Als u op zoek bent naar iets anders dan cultuur is het zeker de moeite waard om naar Lago di Massacuccioli te rijden. In dit meer in de provincie van Lucca wordt niet gezwommen; het is een natuurgebied waar vogels en diverse andere dieren ongestoord kunnen leven.

Een groot deel van het meer is niet toegankelijk voor bezoekers, maar gelukkig is er een wandelpad aangelegd. Dwars door de moerassen van Lago di Massaciuccoli ligt Oasi di Massaciuccoli. Als u het pad volgt, duurt de wandeling ongeveer een half uur en is het dus ook voor kinderen goed te doen. Als u de uitkijkposten meeneemt, om de vogels die er wonen te spotten, doet u er ongeveer anderhalf uur over.