} } }

4 dingen die u nog niet wist over Zeeland

Zeeland is een van de oudste provincies van Nederland en heeft voor toeristen veel te bieden. Dankzij de grote waterpartijen, de mooie stranden en natuur is het een gewilde vakantiebestemming. Zeeland heeft wellicht zelfs meer te bieden dan u in eerste instantie dacht.

Wist u namelijk dat…

… er in Zeeland maar liefst 650 kilometer kust aanwezig is? Watersporters en –recreanten kunnen in Zeeland dan ook hun hart ophalen. Veel stranden en jachthavens hebben een blauwe vlag. Deze vlag staat voor schone en veilige stranden en jachthavens. De stranden in Zeeuws-Vlaanderen behoren tot de schoonste van Nederland.

… er in Zeeland 12 verschillende witte wijnen worden gemaakt? De provincie ligt voor de wijnbouw behoorlijk noordelijk, maar dankzij het milde klimaat is het goed mogelijk om druiven te telen. Op twee plaatsen in Zeeland wordt er veel aan wijnteelt gedaan, namelijk in de zak van Zuid-Beveland (zwarte bessen) en Schouwen-Duiveland. Vooral met dit laatste gebied heeft Zeeland zich als wijngebied op de kaart gezet. Op De Kleine Schorre worden onder andere Pinot Gris en Pinot Blanc geteelt.

… het grootste bos van Zeeland te vinden is op het schiereiland Schouwen-Duiveland? Schouwen-Duiveland is het noordelijkste schiereiland van Zeeland en staat behalve de wijnteelt ook bekend om het grote bos dat er te vinden is. Voor toeristen is het een populaire locatie om te wandelen of fietsen en met name bij het vallen van de avond is er veel moois te ontdekken. Wanneer het begint te schemeren, komen namelijk de reeën tevoorschijn. Met een beetje geluk en voorzichtigheid bent u op tijd om een mooie foto te maken.

… Roompot Beach Resort slechts 500 meter van het strand van de Oosterschelde verwijderd is? De Oosterschelde is niet alleen een plek om lekker aan het strand te liggen, maar het is ook een gewild vaarwater, met name voor de ervaren watersporter. In de Oosterschelde leven maar liefst 250 diersoorten en het is dan ook een populair duikwater.

Vakantie naar Zeeland boeken

Wilt u ontdekken wat Zeeland nog meer te bieden heeft? Bij Recreatiebeheer van Maanen boekt u gemakkelijk online uw vakantie naar een van de oudste provincies van Nederland. Roompot Beach Resort is centraal gelegen, waardoor u binnen enkele minuten de grote steden in de provincie bereikt. Lees meer over Roompot Beach Resort en de omgeving. Heeft u vragen? Laat dan uw gegevens achter. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Bronnen: landenportal.nl, vvvzeeland.nl, zeeland.nl, staatsbosbeheer.nl.