} } }

Barga: een van de mooiste dorpjes in Toscane

Italië is een van onze favoriete vakantielanden. Met name Toscane staat hoog op ons lijstje met geliefde bestemmingen. We zijn dan ook heel blij dat we u in deze regio stacaravans kunnen aanbieden, zodat u net zo verliefd kunt worden op Italië als wij. Toscane heeft talloze mooie plekjes te bieden, waarvan we er al een aantal in eerdere blogs hebben beschreven. Maar er is er nóg een die zeker niet in het lijstje mag ontbreken: Barga. Barga wordt gezien als een van de mooiste dorpen in Toscane. In deze blog vertellen we waarom.

Oud en nieuw Barga

Barga ligt in de provincie Lucca op ongeveer 400 meter hoogte. Hierdoor heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier de Serchio en de bergen van de Garfagnana vallei. Het dorp bestaat, zoals veel dorpen in Italië, uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude deel van de stad is nog bijna volledig ommuurd en bestaat grotendeels uit kronkelige, smalle steegjes en oude pleinen.

De kathedraal van Barga

Voor de belangrijkste bezienswaardigheid van Barga moet u naar het hoogste punt van het dorp. Daar vindt u ‘Chiesa del Mille’, de kathedraal van Barga. Dit eeuwenoude bouwwerk ontstond tussen de 11e en de 16e eeuw. Niet alleen het gebouw is prachtig, maar ook het uitzicht vanaf het pleintje voor de kerk is adembenemend. Achter de kerk vindt u het stadsmuseum. Vergeet de kathedraal ook niet binnen te gaan, want de leeuwen die daar te vinden zijn, schijnen geluk te brengen…

Tijd om te ontspannen

Behalve de kathedraal zijn er in Barga natuurlijk nog diverse andere mooie dingen te bekijken. Zo is de stadspoort – de toegang tot het historische gedeelte van Barga – een van de karakteristieke elementen in het dorp. Als u na een wandeltocht langs de bezienswaardigheden uw benen even wilt laten rusten, kunt u Piazza Salvi opzoeken. Hier zijn veel restaurants en bars te vinden waar u iets kunt eten en drinken.

Verblijven in de buurt van Barga

Barga ligt op ongeveer 70 kilometer afstand van Camping Paradiso en is dus uitstekend per auto te bereiken. Wilt u meer weten over onze stacaravans op deze camping? Neem dan een kijkje op onze website.