} } }

Bezoek de bekende Deltawerken in Zeeland

Als u ervan houdt om tijdens een vakantie lekker uit te waaien aan het strand hoeft u helemaal niet zo ver weg. Roompot Beach Resort ligt in het noorden van Zeeland, omgeven door water en schiereilanden.

Watersnoodramp in 1953

Helaas heeft Zeeland niet altijd alleen maar kunnen genieten van het water. In 1953 werd de provincie getroffen door de welbekende watersnoodramp, waarbij een groot deel van Zeeland onder water liep. Om ervoor te zorgen dat een gebeurtenis als deze niet weer gebeurt, hebben de Zeeuwen een systeem ontwikkeld die het land beschermt tegen het water: de Deltawerken.

Deltawerken en Deltapark Neeltje Jans

De Deltawerken zijn inmiddels overal ter wereld bekend en worden jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. In de omgeving van de Deltawerken vindt u bovendien kilometerslange fiets- en wandelpaden, een vlindertuin en diverse musea. Ook is er een informatie- en attractiepark over het verdedigingssysteem ingericht: Deltapark Neeltje Jans.

Neeltje Jans bevindt zich op nog geen kwartier rijden van Roompot Beach Resort. Het park is interessant en leerzaam voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Voorheen was Neeltje Jans enkel een informatief park, maar later zijn er ook waterattracties en zeedieren bij gekomen. Een leuk dagje uit dus!

Reserveer uw verblijf op Roompot Beach Resort

Wilt u Zeeland verkennen vanaf Roompot Beach Resort? Lees dan meer over de faciliteiten op het vakantiepark of neem contact met ons op als u vragen heeft over het verblijf. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.