} } }

EEN DAGJE UIT IN TOSCANE

Je hebt een chalet gehuurd op Camping Paradiso in Italië, in Toscane om precies te zijn. Op onze website heb je al het een en ander gelezen over het park en de omgeving en je verheugt je er al op om heerlijk in de Italiaanse zon te zitten. De kinderen hebben al geroepen dat ze uren gaan spelen op het strand en dat jullie je gaan vermaken aan het zwembad van Camping Paradiso staat ook al vast.

Toch zullen er misschien dagen zijn dat je er eens op uit wilt. Wat ga je dan doen, daar midden in Toscane? In deze blog geven we je een paar tips voor activiteiten in de buurt van Camping Paradiso.

De toren van Pisa

Wanneer je bij jullie chalet in de auto stapt, ben je binnen een half uurtje in Pisa. Natuurlijk staat de stad bekend om de scheve toren die hoort bij de Piazza dei Miracoli. Een ‘cheesy’ foto kan natuurlijk niet ontbreken!

Daarnaast is er nog veel meer te doen in Pisa. Op het Piazza dei Cavalieri, oftewel het plein van de ridders, kun je zien hoe een echte Italiaanse oude stad eruit zag. Het oudste deel van Pisa vind je in Sant’Antionio, een heerlijke wijk om doorheen te wandelen, met prachtige gebouwen, kloosters en kerken. Voordat je in de auto terug naar jullie chalet stapt eet je natuurlijk een echt Italiaans ijsje.

Lucca, de stad van honderd kerken

Wanneer jullie houden van het bezichtigen van kerken, dan zijn jullie in Lucca aan het goede adres. Als je vanaf de camping in oostelijke richting rijdt, dan ben je er met de auto in ruim een half uur. Naast de vele kerken die je binnen de stadmuren van Lucca vindt, is Lucca een heerlijk stadje om in te wandelen: je kunt hier een wandeling van ongeveer 4 kilometer maken over de oude stadsmuren.

Ook shoppen kun je in dit stadje goed. Je vindt hier de meest exclusieve winkels tot leuke kleine boetiekjes. Wil je even uitpuffen? Dan plof je ergens in het stadscentrum neer op een van de vele terrasjes voor een kopje espresso of een koude dorstlesser.

Het Massaciuccoli meer

Dit meer ligt op een klein half uurtje rijden van de camping. Laten we beginnen met het noemen van het huis van de beroemde Italiaanse componist Giacomo Puccini, dat aan het meer ligt. Het huis is inmiddels omgebouwd tot een museum en dus te bezoeken.

Ook is er de mogelijkheid om een boottocht over het meer te maken. Aan het eind van de middag schuif je aan bij een van de vele restaurants die je rondom het meer kunt vinden. Deze restaurants serveren vaak vis die in het meer gevangen is. Verser kan dus niet!

Dit is nog een maar een kleine greep uit de uitstapjes die je vanuit Camping Paradiso kunt ondernemen. In de omgeving vind je bijvoorbeeld ook nog Florence, Siena en Volterra, maar daarover leest u wellicht later meer. Houd daarvoor onze blog in de gaten!