} } }

EROPUIT TIJDENS DE ZEEUWSE HERFST

Je gaat nog even lekker op vakantie in de herfst en de bestemming is Zeeland. Natuurlijk ben je bekend met onze ons Hollandse najaarsweer en is er een goede kans dat je een paar dagen van je vakantie binnen door gaat brengen omdat het regent. Uiteraard gaan we ook uit van een paar heerlijke dagen waarop je eropuit kunt trekken om te genieten van de herfstzon. Een strandwandeling is wellicht het eerste waar je aan denkt bij ´Zeeland´ en ´buiten´, maar wist je dat er nog meer leuke buitenactiviteiten zijn om een droge herfstdag mee te vullen? Wij zetten hier een paar ideeën voor je op een rij.

Wandelen in Boswachterij Westerschouwen

Op Schouwen-Duiveland vind je het grootste bos van heel Zeeland. In dat bos, en door de duinen, lopen verschillende wandelroutes. Je kunt ervoor kiezen om een wandelroute te volgen aan de hand van gekleurde paaltjes, maar je kunt ook een knooppuntenroute volgen. Starten met wandelen kan op verschillende punten.

Tijdens je wandeling geniet je van de prachtige natuur die Zeeland te bieden heeft en kom je, als je een beetje geluk hebt, schapen, herten en pony’s tegen. Ook vind je in het bos tijdens de herfst prachtige paddenstoelen en losse bladeren in de mooiste kleuren. De kinderen zouden met die bladeren zelfs nog een mooi knutselwerk kunnen maken tijdens een regenachtige binnen-dag.
Houd jij wel van een heerlijke ochtend of middag stappen door de natuur? Dan is Boswachterij Westerschouwen een echte aanrader.

Zeehonden spotten op de Oosterschelde

Heb je eigenlijk geen zin om te lopen, maar wil je wel wat dieren zien, dan is het wellicht een idee om zeehonden te gaan spotten op de Oosterschelde. Er zijn verschillende rederijen die in Zeeland een boottocht aanbieden op de Oosterschelde, op zoek naar verschillende vogels, bruinvissen en soms zelfs zeehonden.

Tijdens de rondvaart vertelt een gids van alles over het natuurgebied waar je doorheen vaart en hij of zij wijst je onderweg op de mooiste plekjes van de Oosterschelde. Het is een leuk idee om voor de kinderen een verrekijker mee te nemen, zodat zij nog beter kunnen genieten van al het moois dat er onderweg te zien is.

Puzzeltocht ‘Historie achter de dijken’

Is het wel droog, maar een beetje fris buiten en heb je geen zin om een hele dag buiten door te brengen? Dan hebben we wellicht een mooie middenweg tussen binnen en buiten voor je gevonden: een puzzeltocht met de auto. Tijdens de puzzeltocht ga je op pad om een puzzel op te lossen.

In deze autopuzzeltocht worden 30 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route door Zeeland zult tegenkomen. Voor de antwoorden kun je soms in de auto blijven zitten en soms zul je even op pad moeten om het goede antwoord op een vraag te vinden.
De puzzeltocht download je via puzzeltochtonline.nl gratis op je tablet of smartphone en de tocht begint in Middelburg. Wil je ergens anders starten, dan kan dat natuurlijk ook.

Veel puzzelplezier en een fijne vakantie gewenst!