} } }

La Garfagnana: het best bewaarde geheim van Toscane

In Toscane, ten noorden van Lucca, ligt de streek La Garfagnana. Het gebied bevindt zich tussen het ruige landschap van de Alpi Apuane in het westen en de glooiende heuvels van de Apennijnen in het oosten. Hoewel het toerisme de laatste jaren meer toeneemt, is La Garfagnana een nog onontdekt gebied. Het wordt daarom ook wel ‘het best bewaarde geheim van Toscane’ genoemd.

Natuur en cultuur combineren

Het gebied bestaat voornamelijk uit bergen en bossen en is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Voor wie natuur graag met cultuur wil combineren moet zeker een bezoekje brengen aan de charmante plaatsjes in de streek, zoals de hoofdstad Castelnuovo di Garfagnana, Vagli Sotto en Barga. Ook Castiglione di Garfagnana is een unieke bestemming. Samen met Monteriggioni is het een van de weinige ommuurde dorpen in Toscane. Bovendien is het een mooie uitvalsbasis om de indrukwekkende omringende natuur te verkennen.

Aan de wandel

Vanaf de SS12 in Lucca kunt u – door de bordjes ‘Garfagnana’ te volgen – een heerlijk lange wandeling maken. Onderweg ontdekt u de mooiste gebergten met spectaculaire uitzichten op de achtergrond.

Verblijven in Toscane

Bent u op zoek naar een comfortabele verblijfplaats om tot rust te kunnen komen na een lange wandeltocht door de Italiaanse natuur? Boek dan een verblijf in een van onze stacaravans in Toscane. Van alle gemakken voorzien en al beschikbaar vanaf €249 (voor een week).