} } }

Logeerkinderen in Kamperland

Wonen ze daar? Nee. Of eigenlijk krijg je wel eens de indruk van wel. Logeren ze daar dan wel eens? Nou, elk jaar wel een keer of vier!

Naar de Roompot

Ze wonen, laten we zeggen, ergens op zo ‘n 4 uur rijden van het Beach Resort Roompotpark in Kamperland. De jongste, nog maar net 4 jaar kan nog maar weinig plaatsnamen noemen. Waar hij woont, hoe de straat heet en het woord Roompot. Want hij weet namelijk wie daar woont. In het Koos Konijnhuis, wonen Koos Konijn en zijn Carlijn.
Dus een opmerking over konijnen en het woord Roompot wordt al snel geassocieerd met een paar dagen feest in de caravan van Van Maanen. Al kennen ze die niet. Nooit gezien. Maar de caravan wel. Altijd dezelfde.

Zijn zus is al wat ouder. Twee keer zo oud om precies te zijn. Ze gaat niet alleen naar Koos Konijn, maar ook naar het subtropisch zwembad. Met zo’n bandje om de pols. Van de lange, lange glijbaan af. En met een grote plons in het bad denderen. Dat kan de kleinste nog niet, maar de jonge juffrouw zeker wel!

Naar de winkel in de ochtend

Let op, dat gaat zo. Er is tv, dus als pa en ma nog even doen alsof ze slapen, mag de tv aan. Het is tenslotte weekend en we zijn op de Roompot. Op de rand van de tafel liggen enkele muntjes. En een briefje. Als je acht bent en een beetjes schrander, kun je prima lezen. Ook moeilijke woorden als croissantjes, puddingbroodjes en donuts.
Dus blijft de kleine man nog even naar de tv kijken, doen pappa en mamma alsof ze slapen (ja, ja) en mag jij brood halen. Easy, man. Staat toch op een briefje?! Als je terug komt bij de caravan, nog geen minuutje lopen van de winkel, hoor je de douche en ruik je die (vieze) koffie al. En mag jij laten zien dat je al broodjes kunt halen. Een heerlijk ontbijtje. Elke dag.

Naar het strand

Dat doen we samen, met z ’n allen. Er moet van alles en nog wat mee. Dus een bolderkar geregeld. En als de ‘oudjes’ op het strand zitten, kun jij het water in. En overal zeggen ouders dan hetzelfde: Niet te ver, he…
Je pa vindt het nodig je nat te spatten door stampend en schoppend naar je toe te rennen. Maar als je 4 bent heb je zwembandjes om en overkomt je niets. En als je 8 bent, zwem je natuurlijk al jaaaareeeen.

Naar het restaurant op het park

Even denk je dat het een binnenspeeltuin is. Eigenlijk is het dat ook. Een binnenspeeltuin waar je ook kunt eten. Even snel, of aan een tafeltje, of tussen de dingen door. Trouwens als je ouders inderdaad aan een tafeltje willen eten, kom jij toch af en toe even langs om ‘een vorkje mee te prikken’. Terwijl je de rest van de tijd in de touwen hangt van het speelnet.

Naar het Koos Konijn Podium

Maar het mooiste is als de kar van Koos langs komt, de toeter klinkt en alle kinderen als een optocht meelopen. Naar het optreden van Koos Konijn, Carlijn en alle anderen. ’s Morgens als het geknutsel kan beginnen of het verven, of … wat dan ook. En ‘s middags. Als er van alles en nog wat te doen is op het KK podium. Vlakbij het restaurant. Mooi voor mamma en pappa. Voor een glaasje of een hapje. Is over nagedacht, waarschijnlijk….