} } }

Nationaal Park Cinque Terre: vijf bijzondere dorpjes op de kliffen in Italië

Sommige plekjes zijn niet in iedere reisgids te vinden, maar dat betekent niet dat ze niet de moeite waard zijn om te bezoeken. Integendeel zelfs, want zulke gebieden zijn nog authentiek en kunnen daardoor weleens het hoogtepunt van uw vakantie betekenen.

Vijf dorpjes aan de westkust van Italië

Nationaal Park Cinque Terre is zo’n gebied. Aan de westkust van Italië, op ongeveer een uur rijden vanaf Pisa. In het Italiaans: Parco Nazionale delle Cinque Terre. Klinkt dat niet prachtig? Het park bestaat uit vijf kleurrijke, kleine dorpjes op hoge kliffen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Ieder dorpje heeft zo zijn eigen charme: zo is Manarola de rustigste van het stel, staat Riomaggiore bekend als het smalste dorp en is Monterosso het enige dorpje van waaruit u een duik in zee kunt nemen.

Per boot of trein bereikbaar

Vroeger was het park alleen toegankelijk over zee, maar inmiddels is het gebied ook per trein gemakkelijk bereikbaar. Het voordeel van deze methode is dat u de dorpjes in een dag kunt bezoeken, maar doordat de treinroute voornamelijk door de bergen loopt, ziet u minder van de omgeving. Een wondermooi alternatief is de boot: minder snel, maar wel een onvergetelijke tocht.

Nationaal Park Cinque Terre wandelend ontdekken

Om het park te kunnen betreden, wordt een toegangsprijs gevraagd. Hierdoor kan het park goed worden verzorgd en onderhouden. De sentiero azzurro is het wandelpad dat de dorpen met elkaar verbindt. De totale wandeling duurt vier uur. Maar vergeet ook vooral niet even van het wandelpad af te dwalen, want dan ontdekt u pas echt de mooie plekjes van park Cinque Terre…

Bron: foodtravelphotography.com