} } }

NAZOMEREN IN ZEELAND

Helaas, de zomervakanties zitten er weer op. De koffers zijn uitgepakt, alle vakantiewas is gedaan en het ´gewone´ leven is langzaamaan weer gestart. Het is misschien nog te vroeg om al na te denken over een vakantie tijdens de mei- of zomervakantie, maar wat dacht je van een paar dagen weg in de herfstvakantie?

In onze vorige blog lieten we je al weten wat er zoal te doen is in Toscane, maar zou onze eigen Zeeuwse kust niet net zo mooi kunnen zijn?

Natuurlijk hebben we hier meer kans op een regenbui in de herfstvakantie, maar in je eigen chalet, appartement of stacaravan van Recreatiebeheer Van Maanen zit je altijd droog. Gelukkig regent het zelden de hele dag en blijft er ook genoeg tijd over om erop uit te trekken. Wat doe je zoal in de herfst in Zeeland?

Stoomtrein Goes-Borsele

De stoomtrein is een authentieke museumtrein die rijdt over zijn eigen spoorlijn van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke en natuurlijk ook weer terug. Je kunt er voor kiezen om luxe in de eerste of tweede klasse te reizen, of -net als het ‘gewone volk’ vroeger- in de derde klasse.

Tijdens de treinreis geniet je niet alleen van dit rijdende museum en het Zeeuwse landschap, maar kun je er ook voor kiezen om op een van de tussenstations uit te stappen. Naast het station van Kwadendamme vind je bijvoorbeeld een Tropical Zoo of je stapt uit voor een van de attracties bij station Hoedekenskerke. De trein rijdt op zondagen en in de herfstvakantie ook op dinsdag en woensdag.

Klimbos Zeeuwse Helden

Zijn jullie toe aan een beetje avontuur? Dan is het Klimbos Zeeuwse Helden misschien wel iets voor jullie! In het klimbos kun je je op avontuurlijke wijze vermaken op een of meerdere klimparcoursen in het bos. Er is voor iedereen, beginner of gevorderde, een leuk parcours af te leggen.

Kinderen die jonger dan 8 jaar en/of kleiner dan 1 meter 30 zijn, kunnen gebruik maken van het kidsparcour, de andere klimmers kunnen kiezen voor een gemakkelijk, gemiddeld of zwaar parcours. Let op, van tevoren even reserveren!

Een herfstige strandwandeling

Natuurlijk kun je ook in de herfst een heerlijke strandwandeling maken. Trek een goede jas aan, voel de wind in je haren en het zand tussen je tenen. Als het niet te koud is kun je zelfs nog pootjebaden. In zee. Wanneer je uitgewaaid bent plof je neer bij een strandtentje voor een warme chocomel en een stuk appeltaart.

Of wat dacht je ervan om zelf een herfstige picknick mee te nemen? Vul in jouw vakantieverblijf een thermoskan met warme chocomel, doe wat koekjes in een broodtrommel en neem een badhanddoek mee om op te zitten. Genietend van de buitenlucht, misschien zelfs wel een zonsondergang, sop je je koekjes in je eigen warme chocomel. Romantisch!

De ouderwetse spelletjesmarathon

Is het weer nou echt bar en boos, dan is er natuurlijk altijd nog de ouderwetse spelletjesmarathon! Een potje kaarten, ganzenborden of mens-erger-je-niet is altijd leuk. En hé, nu heb je tijd om dat potje monopoly eens echt helemaal tot het einde uit te spelen.

Fijne herfstvakantie!!