} } }

Ontdek Toscane vanaf camping Paradiso in Italië

Als we één favoriet vakantieland moeten noemen, dan is dat toch wel Italië. De zon, het eten, de wijnen; alles ademt rust en ontspanning. En wat is er fijner dan op vakantie gaan naar een land waar het smeren van voldoende zonnebrand je grootste zorg is? In Italië zit je goed als je op zoek bent naar ‘dolce far niente’: het zoete nietsdoen.

Maar hoe fijn het ook is om op vakantie heerlijk uit te rusten, Italië bergt te veel mooie plekken om al uw tijd op de camping door te brengen. Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. In deze blog bespreken we Toscane, een regio in centraal Italië die aan de westkant aan de Tyrreense zee grenst. Toscane wordt ook weleens een groot openluchtmuseum genoemd, dankzij de prachtige Middeleeuwse stadjes, groene heuvels, olijfbomen en wijngaarden.

Prachtige bouwwerken in Florence

Florence ligt op ongeveer 100 kilometer vanaf camping Paradiso en mag niet in dit lijstje ontbreken. De stad heeft een bruisend centrum, prachtige bouwwerken en een bijzondere historie. Enkele bezienswaardigheden: Ponte Vecchio, de Basilica Santa Maria del Fiore, de Galleria dell’Accademia en vergeet ook vooral het Piazzale Michelangelo niet. Dit plein ligt boven het centrum van Florence en biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Klein en karakteristiek Lucca

Als u weg bent van authentieke, kleine steden steelt Lucca vrijwel direct uw hart. Dit pareltje ligt op ongeveer een half uur van de camping. Te voet is het stadje goed te verkennen, maar het is ook een aanrader om een fiets te huren en zo de karakteristieke straatjes te ontdekken.

Pisa: de scheve toren en meer

En dan is er natuurlijk nog Pisa. Wie Pisa zegt, zegt ‘de scheve toren’ en die moet u natuurlijk een keer gezien hebben. Voor het maken van de foto moet u wel eerst een plekje tussen de toeristen zien te bemachtigen… Maar behalve de toren heeft Pisa nog meer te bieden. Ga het centrum in en neem een kijkje op de markten en in de vele winkeltjes of maak een wandeling langs de rivier de Arno. Vanaf camping Paradiso bereikt u Pisa al in een half uurtje.

Camping Paradiso

Op camping Paradiso geniet u van het comfort, de rust en ontspanning die zo typerend zijn voor Italië. Bovendien is het een uitstekende locatie om meer van Toscane te ontdekken. Het voorjaar is een populaire periode om een zomervakantie te boeken, dus wacht niet te lang als u de zomer graag in Italië wilt doorbrengen.