} } }

OP ONTDEKKINGSTOCHT DOOR LIMBURG

Laatst hebben wij een prachtig nieuw chalet toe mogen voegen aan ons portfolio. Dit chalet staat, samen met een van onze andere chalets, op recreatiepark De Leistert in Roggel. We horen je hersens al kraken: Roggel… Roggel…. Laten we je helpen. Roggel ligt in de gemeente Limburg, schuin boven Weert en Roermond. Wellicht ben je nog nooit in die buurt geweest en weet je niet wat daar allemaal te doen is. Wij hebben het voor je uitgezocht en zetten hieronder een aantal activiteiten voor je op een rij. Alle activiteiten uit deze blog zijn binnen 30 minuten met de auto te bereiken.

Op pad met de kinderen

Als je op vakantie gaat met de kinderen, dan volgt vaak direct de vraag: en wat kunnen wij daar allemaal doen? Allereerst is er op het park zelf een overvloed aan vermaak, maar als jullie toch eens op pad willen gaan, dan kunnen wij Toverland en Speelpark Klein Zwitserland aanbevelen.

In Toverland vermaak je je gerust een hele dag. Je laat je adrenaline stromen in een van de achtbanen, zoekt het water op in een boomstam of je doet het wat rustiger aan in de theekopjes of het doolhof. Ook de shows in het park mag je niet missen.
Willen de kinderen zelf iets actiever zijn en spelen, klimmen en klauteren? Dan is Speelpark Klein Zwitserland ideaal voor jullie. Oudere kinderen gaan op pad in het avonturenbos en de kleinsten ravotten in kleuterland. Op zomerse dagen is zelfs het zwembad open, dus neem je badkleding mee.

Twee nationale parken om de hoek

Houd je er meer van om de natuur in te trekken, dan zit je bij De Leistert goed met twee nationale parken in de buurt.

In nationaal park De Groote Peel (dit park zie je op de foto bij deze blog) vind je een weids, waterrijk hoogveengebied. Door de vele knuppelbruggen die in het gebied zijn aangelegd is dit gebied perfect om te voet te verkennen. In De Groote Peel zul je veel verschillende vogels zien en geniet je van de stilte.
Nationaal park Meinweg biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en staat bekend om het unieke terrassenlandschap. Het is een prachtige omgeving om een wandelroute te lopen. Wandelroutes in zowel nationaal park Meinweg en De Groote Peel zijn te vinden op de website van de VVV.

Een combinatie van actie en natuur?

Denk dan eens aan een bezoek aan de Maasplassen, ten westen van de stad Roermond. Een heerlijke dag in en om het water vorm je helemaal naar jouw wensen. Zo kun je het water op in bijvoorbeeld een gehuurd bootje. Liever iets sportiever? Huur dan een kano en peddel er lekker op los. Ook kun je in en om de Maasplassen zwemmen, waterskiën, duiken en er zijn zelfs plaatsen waar gevist mag worden. Voordat je ’s avonds terug gaat naar De Leistert, eet je lekker iets op een terras in Roermond en jullie dagje uit is compleet.

En, lijkt de omgeving van recreatiepark De Leistert jou wel wat? Boek dan een van onze chalets. Alvast een hele fijne vakantie in Limburg gewenst!