} } }

Tips voor een roadtrip in Toscane

In onze vorige blog kwamen Guy en Nadine van Maanen aan het woord. Ze vertelden ons alles over hun mooiste vakantie, de bestemming die nog op hun wensenlijstje staat, maar ook over hun favoriete locatie in het aanbod van Recreatiebeheer van Maanen. En dat was zonder twijfel Toscane.

Camping Paradiso ligt bovenin de laars van Italië en vormt daardoor een mooi beginpunt om de regio te bekennen. Want in Toscane is zoveel moois te zien… Om u een beetje op weg te helpen, hebben we aantal dorpjes op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook hebben we de afstand vanaf camping Paradiso erbij gezet, zodat u gelijk kunt beginnen met het uitstippelen van de route.

Groot voor Toscaanse begrippen: Barga

Barga: dit dorpje bespraken we al in een van onze eerdere blogs. Voor Toscaanse begrippen een behoorlijk groot dorp, dat bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude deel van de stad is nog volledig ommuurd en daardoor zeker de moeite waard om rustig rond te kijken. En vergeet ook de belangrijkste bezienswaardigheid in Barga niet: de Duomo van Braga, ook wel bekend als de Chiesa del Mille, op het hoogste punt van Barga.

Afstand van camping Paradiso: 70 kilometer

Ontdek het eiland Giglio

Giglio: op ongeveer een uurtje varen voor de kust van Toscane ligt het eiland Giglio. Giglio bestaat uit diverse kleine dorpjes, waarvan met name de volgende plaatsen zeker de moeite waard zijn. Als eerste Giglio Porto, de belangrijkste havenplaats van het eiland. In het dorpje wonen ongeveer 600 inwoners, van wie hun huizen rondom de haven in het dorp zijn gebouwd. Aan de boulevard zijn talloze leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. En dan nog Giglio Castello, een dorpje op het hoogste punt van Giglio. Dichtbij vindt u onder andere de ‘ Vuurtoren der Geliefden’, op de tof van een klif, uitkijkend over de zee en omringd door bos. Dit is trouwens ook het enige bos op het eiland.

Vanaf camping Paradiso is het even een stukje rijden naar Giglio (ongeveer 250 kilometer), maar zeker de moeite waard.

Een van de bekendste dorpen in Toscane

San Gimignano: San Gimignano is waarschijnlijk een van de meest bekende dorpen van Toscane. Het ligt in de provincie Siena en staat onder andere bekend om zijn veertien torens. En dat is niet onterecht, want het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst.

Afstand vanaf camping Paradiso: 100 kilometer

Onontdekte parel

Sorano: in tegenstelling tot San Gimignano is Sorano een veel minder bekend dorp in Toscane. En volgens kenners is dat niet terecht, want het zou wel eens een van de mooiste dorpen in Toscane kunnen zijn. Door de vele hoogteverschillen in het dorp is het lastig kiezen welk uitzicht eerst te bekijken. Ook zijn er in het dorp verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals diverse Palazzo’s, een kathedraal uit de 14e eeuw en historische stadspoorten.

Afstand vanaf camping Paradiso: ongeveer 250 kilometer

Uiteraard is er ook in de nabije omgeving van camping Paradiso heel veel moois te zien. Maar u weet wat ze zeggen; wat mooi is, komt van ver…

Heeft u vragen of wilt u terug gebeld worden? Laat dan hier uw gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.