} } }

Tips voor een ontspannen vakantievoorbereiding

Voor de één zijn de vakantievoorbereidingen het startsein van de voorpret, maar voor de ander begint de ontspanning pas wanneer iedereen ingepakt in de auto of het vliegtuig zit. Voor wie wel wat hulp kan gebruiken bij een ontspanning voorbereiding hebben we een lijstje met tips samengesteld die onmisbaar zijn wanneer u op vakantie gaat. Kijkt u mee?

Tip 1: Maak van tevoren een lijstje

Niet alleen van de boodschappen die u nog moet doen voordat de vakantie begint, maar ook van de kleding die u mee wilt nemen, toiletartikelen, gadgets (zoals telefoon en fotocamera), boeken of tijdschriften en praktische dingen als paspoorten, uw rijbewijs en contant geld. Door een lijstje te maken en uw gedachten op te schrijven, creëert u meer ruimte in uw hoofd voor andere (leuke) dingen, zoals het vooruitzicht op een heerlijke stranddag.

Tip 2: Zet niet op social media dat u op vakantie gaat/bent

We weten hoe leuk het soms kan zijn om een vakantiekiekje op Facebook of Instagram te delen en het thuisfront jaloers te maken. Maar de foto die u deelt op Facebook wordt niet alleen aan uw vrienden getoond. Iedereen kan deze foto tegenkomen, en terwijl u geniet van uw vakantie weet de overbuurman van de broer uw achterneef dat u niet thuis bent. Wie slechte bedoelingen heeft, krijgt op deze manier vrij spel. Het laatste wat u wilt, is thuiskomen in een huis waar iemand zonder toestemming heeft rondgeneusd. Neem daarom het zekere voor het onzeker en houdt uw vakantiefoto’s voor uzelf. Of wacht even met delen totdat u weer thuis bent.

Tip 3: Is het huis aan kant?

Veel mensen vinden het fijn om voordat ze op vakantie gaan het huis aan kant te maken, zodat u in een lekker schoon huis thuiskomt van vakantie. Maar denk ook aan de praktische zaken, zoals het legen van de vuilnisbak en het opeten van etenswaren die tijdens uw vakantie kunnen bederven. En heeft u iemand gevraagd de planten water te geven terwijl u op vakantie bent? Vergeet ook niet de huisdieren, al kunt u deze ook meenemen naar de verblijven van Recreatiebeheer van Maanen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Tip 4: Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt

Dat u niet thuis bent, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat uw huis er verlaten uitziet. We bedoelen hiermee niet dat u de televisie aan moet laten staan, maar laat bijvoorbeeld een gebruikt koffiekopje achter op de salontafel of leg een opengevouwen krant op de leuning van de bank. Zo lijkt het net alsof u bent weggegaan om vanavond weer terug te komen en geeft u inbrekers geen zekerheid dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan.

Alvast een fijne vakantie!

Hopelijk kunt u met deze tips ontspannen aan de slag met de voorbereidingen van uw vakantie. Heeft u nog geen vakantie gepland? Bekijk dan het aanbod op onze website. Wie weet kunt u binnenkort ook aan de slag met inpakken van uw koffer!

Heeft u vragen of wilt u terug gebeld worden? Laat dan hier uw gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.