} } }

Vijf voordelen van een vakantie in eigen land

Het is zover, je gaat bijna op vakantie. Je hebt er al weken, zo niet maanden, naar uitgekeken en nu heb je nog maar een paar dagen te gaan voor je dan echt vertrekt. Of je nu in eigen land op vakantie gaat of naar het buitenland vertrekt, er is een aantal zaken dat altijd geregeld moet worden. De laatste wassen moeten worden gedraaid, het huis wordt aan kant gemaakt en je pakt je koffer in. Het konijn wordt naar de buren gebracht en het abonnement op de krant is gepauzeerd. De dag dat jullie vertrekken breekt aan en daar is meteen het eerste voordeel van een vakantie in Nederland: je bent er zo!

Korte reistijd

Of je nu van Groningen naar Zeeland rijdt, of vanuit het zuiden van Limburg naar IJmuiden aan Zee, je bent nooit langer dan vier uur onderweg. Die vier uur ben je normaal al kwijt met de reis naar de luchthaven en de wachttijd op het vliegveld en dan ben je nog nergens.
Kies je voor een vakantie in Nederland, dan ben je er gewoon al binnen die vier uur! Je hebt vervolgens alle tijd om jouw chalet in te ruimen, je wegwijs te maken op het park én nog een duik te nemen in het zwembad of in de zee. Zo begint je vakantie lekker ontspannen.

Jij verstaat iedereen en iedereen verstaat jou

In het buitenland kan communiceren nog wel eens lastig zijn. Beide partijen doen ontzettend hun best, maar jullie kunnen maar niet aan elkaar duidelijk maken wat jullie nou eigenlijk precies bedoelen.
Dit kan zomaar gebeuren wanneer je in een land bent waar de bevolking weinig Engels spreekt en waarvan jij de taal niet onder de knie hebt. Uiteindelijk komen jullie er vast wel uit samen, maar hoe prettig is het dat je in Nederland gewoon de hele dag jouw eigen taal kunt spreken zonder erover na te denken?

Lekker Hollands eten

Misschien is dit punt voor een koppel op vakantie niet heel belangrijk, maar wij kunnen ons voorstellen dat het met kinderen heel erg fijn is dat je gewoon de dingen kunt eten die je thuis ook eet.
Natuurlijk kun je af en toe eens uit eten gaan en iets nieuws proberen, dat kan ook gewoon in Nederland, maar de overige dagen kun je lekker de Hollandse pot koken in jouw eigen chalet of stacaravan. We geven toe, het is niet zo exotisch, maar wél heel praktisch en voor veel kinderen ook heel fijn en vertrouwd.

Talloze attracties

Wist je dat Nederland meer dan 20 verschillende pretparken heeft? In Zeeland, Limburg en in Noord-Holland, waar je onze stacaravans en chalets vindt, zijn parken te vinden als Linnaeushof, DippieDoe en Mini Mundi. Ga je liever dieren kijken? Denk dan eens aan Berkenhof Tropical Zoo, Dierenrijk of Artis.
Ook heeft de Nederlandse kust talloze prachtige dorpen om te bezoeken en natuurlijk verschillende grote steden om een lekker dagje te gaan shoppen. Als je liever de natuur in gaat, dan kun je terecht op een van de vele fietsroutes in Nederland die samen meer dan 30.000 kilometer lang zijn! Of ga te voet op pad, dat kan natuurlijk ook.

Minder stress

Laten we eerlijk zijn, op verre vakantie gaan kan heel stressvol zijn. Is alles geregeld, heb je overal aan gedacht, zijn de paspoorten trouwens nog wel geldig? Waar was dat vliegticket? Hoe laat moeten we bij de gate zijn? Waar is die gate? Hoe komen we bij ons hotel als we op onze bestemming zijn?
Bij een vakantie in eigen land stap je gewoon lekker relaxed in jouw eigen auto wanneer het jou uitkomt en rijd je naar jouw eigen chalet van Recreatiebeheer Van Maanen, waar je heerlijk ontspannen neerploft. Wel zo lekker, toch?