} } }

ZES REDENEN VOOR EEN FANTASTISCHE VAKANTIE IN TOSCANE

Hoewel er wel honderd redenen zijn om af te reizen naar de prachtige streek Toscane in Italië voor een vakantie, gaan wij er vandaag zes voor je noemen in deze blogpost. Laten we snel van start gaan!

1. Op Camping Paradiso hebben wij vier prachtige chalets

Huh? Camping Paradiso? Waar? Laten we bij het begin beginnen.
In de schitterende streek Toscane, om precies te zijn in de plaats Viareggio, ligt Camping Paradiso. Viareggio ligt vlakbij Pisa en is per auto en per vliegtuig goed te bereiken. De camping, waar onze chalets zich bevinden, ligt op loopafstand van het strand en heeft daarnaast een zwembad, voor als je eens geen zin hebt om naar het strand te lopen.
De chalets op Camping Paradiso bieden allemaal ruimte voor 5 personen en hebben een eigen keuken en sanitair. Je kunt dus, als je wilt, lekker vakantie vieren in en om je eigen chalet. Klinkt goed, toch?

2. Toscane is prachtig

Wat je allemaal in Toscane kunt doen, dat kunnen we in deze blog niet kwijt, maar we kunnen je wel een paar korte tips geven. Wat dacht je van de ultieme toeristenfoto, waarbij je de toren van Pisa tegenhoudt? Of ga eens naar Lucca, de stad van honderd kerken. De bijnaam zegt al genoeg.
Wil je liever de natuur in, dan is het misschien verstandig om in september of in oktober een reis naar Toscane te boeken, want dan is het heerlijk wandelen en fietsen door het glooiende landschap met olijfbomen en wijnranken.

3. Pizza

Hoe goed jouw lokale pizzeria ook is, of hoe lekker jij de pizza van de supermarkt ook afbakt in jouw eigen oven, niks kan op tegen een verse pizza uit Italië. Zo’n verse bodem die ze door de lucht gooien, verse ingrediënten uit de regio voor op je pizza en de juiste steenoven waarin de pizza precies lang genoeg gebakken wordt.
Alleen al voor een echte pizza zou je afreizen naar Italië. Oh, enne, op 15 minuten lopen van jouw chalet, aan het strand, zit zo’n heerlijke pizzeria.

4. Maak er een roadtrip van

Misschien zie je het niet zo zitten om op dit moment het vliegtuig in te stappen. Dat hoeft ook helemaal niet! Camping Paradiso ligt op ongeveer 14 uur rijden vanuit het midden van Nederland. Nu lijkt dat misschien heel ver, maar deel het eens op in twee delen? Met een stop van een of twee nachten onderweg, bijvoorbeeld in het mooie Zwitserland, maak je er een echte roadtrip van en ben je voordat je het weet op de plaats van bestemming.

5. Goed weer

Laten we eerlijk zijn, het is altijd maar afwachten hoe het weer in ons kleine landje zich deze zomer gaat gedragen. Je kunt wellicht lekker buiten bakken aan je opblaaszwembadje met 30 graden, maar voor je het weet heb je een regenbui op je hoofd en zit je weer vier dagen binnen.
In Italië schijnt de zon in juli en augustus gemiddeld zo’n 9 tot 10 uur per dag, het regent er bijna niet en het is er meestal niet zo plakkerig heet als in Nederland. Daarnaast zit je vlakbij het strand, dus kun je altijd even uitwaaien aan zee met je voeten in het water.

6. IJs

Naast pizza hebben de Italianen nog iets geweldigs te bieden op het gebied van lekkernijen: ijs. Tsja, moeten we daar echt nog veel meer over zeggen? Er zit op 10 minuten lopen van de camping een Gelateria, eet smakelijk!